Vår logga

En viktig del i byggandet av ett varumärke är logotypen. Malmö Games logotyp har fått många positiva reaktioner och så här gick det till när den skapades:

En symbol som integreras i tävlingsnamnet var en viktig del i skapandet av logon. En symbol som ska vara användbar i många sammanhang, t.ex. trycksaker och övriga marknadsföringsprodukter och ska associera till företaget/eventet.

Vi fastnade snabbt för en kvadratisk symbol. Den formen är familjär för alla, enkel och tilltalande samt användbar. Färgen på symbolen är också viktig och vi valde blå. Blå är en av de tre grundfärgerna är kopplat till medvetenhet och intellekt och ses som tillförlitlig, pålitlig, hängiven och är högt ansedd.

En liggande kvadrat ger ett för statiskt intryck men en kvadrat som står på högkant ger en känsla av fart och rörelse. Precis som vi vill Malmö Games ska stå för.

Sprintlöpning är den friidrottsgren som av många anses som mest intressant och får alltid ett stort medialt utrymme. Det är också den grenen som Malmö Games vill fokusera på så vad var mer naturligt än att sätta den välbekanta siluetten av en sprinterlöpare i den blåa kvadraten? Sagt och gjort och med Malmö Games i ett rakt, kraftigt typsnitt som ger en känsla av kraft och pondus blev logotypen vid den interna presentationen hyllad med rungande applåder!

Små korrigeringar samt tillägg av en blå linje, skjuter ut från kvadraten och delar Malmö och Games och samtidigt håller ihop logotypen till en enhet, fullbordade arbetet.

Nu är det enkelt och inspirerande att jobba vidare med logotypen i olika former och symbolen som en separat enhet i diverse produkter som alla kommer att få ta del av så småningom.

Vi vill tacka vår medarbetare Corfitz Media för hjälpen med logotypen.