Portabla inomhusbanor tillverkas nu.

Tävlande atleter vid Malmö Games kan nu se fram emot att vara del av en toppmodern friidrottstävling och att tävla på ett nyutvecklat system av friidrottsbanor av BSW GmbH, tillverkarna av Regupol® sportytor. Det nya portabla Regupol® systemet för friidrottsbanor är speciellt utvecklat för evenemang som Malmö Games, som hålls där det normalt sett inte finns några friidrottsbanor. Systemet kombinerar ett lättinstallerat och lättnedmonterat portabelt trägolv med Regupol® friidrottbanor. Samma typ av friidrottsbanor som installerades på Berlin Olympiska Stadion inför Världsmästerskapen 2009 – världens snabbaste banor än så länge.

Regupol® friidrottsbanor installeras på arenor över hela världen. Världens snabbaste man, Usain Bolt tränar på Regupol® friidrottsbanor vid UWI Mona campus i Kingston. De senaste Europeiska Inomhusmästerskapen i Göteborg genomfördes också på Regupol® friidrottsbanor.

Detta nya system kommer att användas för första gången på Malmö Games 2015 och tillverkas just nu i Tyskland. Arrangörerna har investerat upp emot € 180 000 i detta nya system av portabla friidrottsbanor.