Usain Bolt till Malmö 2014

Det var många år sedan det var elit friidrottsgala i Malmö, men nu är det dags. Tisdagen den 19 augusti 2014 blir debuten för nya tävlingen Malmö Games. En friidrottstävling i internationell världsklass med Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) och den nybildade stiftelsen Malmö Athletic International som arrangörer. Huvudattraktionen för galan är redan klar, nämligen världens just nu bästa idrottsman alla kategorier Usain Bolt från Jamaica. Aldrig någonsin har han skrivit avtal med en galaarrangör så långt i förväg som nu, så vi är mycket glada att kunna presentera denna unika nyhet.

Usain Bolt säger själv: ”It is very unusual for me to commit to a meet so far ahead, but I like to support new meets and I’m looking forward to be a part of Malmö Games and competing there in August 2014.”

Intiativtagare till Malmö Games är Bengt Bendéus som också stod bakom galorna i Malmö på 80- och 90-talet, i samarbete med Rajne Söderberg, f.d. tävlingsdirektör för DN Galan. MAI är den idrottsliga arrangören och som ansöker om tävlingstillstånd. Stiftelsen Malmö Athletic International har förutom Bendéus och Söderberg medlemmarna Lasse Johnsson, erfaren ledare i MAI och Daniel Wessfeldt, känd idrottsagent och de har sammanlagt erfarenhet av att arrangera över 100 friidrottsgalor.