Malmö Games ingår partnerskap med New Century Productions (NCP)

NCP är ett svenskt produktionsbolag med stor erfarenhet av att producera sport och underhållning och anlitas av TV-bolag världen över för produktion av friidrottsevenemang. De har producerat både OS och VM samt flera Diamond League tävlingar. Malmö Games och NCP har nu ingått ett unikt partnerskap som innebär att Malmö Games får full kontroll på TV-produktionen och inte, som brukligt är inom friidrotten, att den görs av den inhemska kanalen som sänder evenemanget. Tillsammans erbjuder Malmö Games och NCP sändningsrättigheterna till TV-bolag som därigenom garanteras bästa möjliga produktion.

“NCPs goda renommé och väldokumenterade erfarenhet gör att Malmö Games den 5 augusti får ett bra förhandlingsläge gentemot TV-bolag och samtidigt blir vi banbrytande genom att erbjuda TV-bolag sändningsrättigheten utan att de behöver bekosta produktionen”, säger Rajne Söderberg, Tävlingsdirektör för Malmö Games.

“Det är spännande att få vara med vid skapandet av Malmö Games. Det erfarna teamet bakom evenemanget borgar för hög ambition och kvalitet. Vi tror på idéen att arrangören har full kontroll på TV-produktionen och det är ett nöje att få producera Malmö Games med världsartister som Usain Bolt”, säger Anders Yttergård, Produktionschef NCP.

För mer info kontakta:
Rajne Söderberg, Malmö Games 070-5935982
Anders Yttergård, NCP 031-3366285