Grattis Malmö! Grattis Skåne! Och grattis Sverige!

Snart är de nya löparbanorna och nya ansatsbanor till spjutkast, höjd­,längd­ och stavhopp på plats
på Malmö Stadion. Det blir också nya kastburar och snart är Malmö återigen redo för att ta emot SM­tävlingar i friidrott där Stafett­SM 2017 redan är i hamn.

pasted image 0-2

pasted image 0

 

 

 

 

 

 

Det känns härligt att det händer positiva saker på Malmö Stadion. På något sätt en pånyttfödelse av möjligheterna för Malmös ungdomar, ja självklart hela Skånes friidrottare, att man får ett stadion som alla utövare kommer att längta till. Klassiska Stockholms Stadion och Göteborgs Ullevi får äntligen en systeranläggning i Malmö.

Satsningen på upprustningen av Malmö Stadion som friidrottsanläggning av hög klass är en bra investering i våra friidrottande ungdomars framtid. Här kommer ännu fler blivande friidrottsstjärnor att födas tack vare stadens satsning på en kraftfull upprustning.

Redan den 18 augusti 2017 är det dags för Malmö Games – en friidrottstävling i världsklass och detta bara dagar efter världsmästerskapen i Friidrott som det året går i London.pasted image 0-3

21 juli 2016 ­ asfalten på bortre lång på plats, nu återstår två kurvor och upploppet. Sen läggs det klassiskt röda ytlagret.